Contact

Contactgegevens

Over Katholiek Kado

Katholiek Kado is een initiatief van Ber Leurink.

Met enthousiasme maakt hij deel uit van de katholieke kerk en geniet hij van de rijkdom van onze traditie zonder zijn ogen te sluiten voor de keerzijden die er zeker ook zijn. Heel wat jaren heeft hij in het parochiepastoraat gewerkt in de het bisdom Haarlem en het aartsbisdom Utrecht. Bijzondere aandacht had hij voor jongeren wat tot op de dag van vandaag resulteert in een levendige praktijk van het vormselproject in Heerhugowaard de Noord. Daarnaast is hij leraar geweest en schoolleider op diverse middelbare scholen. Momenteel is hij rector van een Amsterdamse school voor voorgezet onderwijs.

Voor de inhoud van het project Katholiek Kado is een groep actief: mensen die de katholieke traditie goed kennen en die de inhoud van het project in tekst en oordeel borgen.

Een belangrijke inspiratiebron van Katholiek Kado is het project Judaism in a Box van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam. Meer informatie daarover is te vinden op www.ljgamsterdam.nl

Giften aan en steun van Katholiek Kado zijn alleen mogelijk via de Stichting Christophorus te De Noord (gemeente Dijk en Waard), IBAN NL 05RABO 0386905029 ovv Steun Katholiek Kado. De Stichting Christophorus is een ANBI-stichting (fiscaal nummer 8160.34.680).

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat mensen zeggen over Katholiek Kado

Als katholieke school vinden wij het belangrijk om structureel aandacht te besteden aan het geloof. Katholiek Kado is voor ons een aanvulling op ons onderwijs en is een verrassende manier om de kinderen te informeren over het geloof. Daarnaast geeft het de leerkracht houvast om inhoudelijk aandacht te geven aan de diverse feesten en gebeurtenissen.”

– Bianca Deinum, directeur Sint Josephschool